KennisbankDiensten Forum en FunLedenkortingDe vereniging
  Zoek  Lid worden?  
 
 
 
Foto's trainingsweek Thailand       
 
 
Search Tags 
 
Volg ons ook op:

  Volg ons op facebook   Volg ons op twitter!                    

 
Laatste blogs       
 
   
 
Geef een hoefijzer kado!
 
 
Blogs      Afdrukken   
 
 

Items | Categorieen | Zoeken

dinsdag 12 juli 2011
Verwaarloosde pony overleden
Door auteur @ 15:33 :: 5372 keer bekeken :: 56 Opmerkingen ::
 

Door: Stichting Paard in Nood

Zoals de vorige keer beschreven hebben we melding gemaakt bij de LID betreffende een hoefbevangen pony en een broodmagere pony. De LID had de zaak gesloten. 

Vanwege andere, ook dringende paardenzaken, zijn we een paar dagen niet naar ze toe kunnen gaan om alles te controleren.
Vandaag, 12 juli 2011 zijn we dus weer gaan kijken. Volgens de laatste berichten van de LID was alles in orde.
Welnu, de zaak “hoefbevangen pony” kan inderdaad gesloten worden. Hij lag namelijk morsdood in de wei!!

We kwamen aangelopen en zagen hem al liggen, rondom hem liepen de broodmagere pony en de andere. Het is een warme dag en de vliegen vierden hoogtij op het kadaver van wat ooit een enorm schattige en lieve, hoefbevangen pony was! Het is denk ik te begrijpen dat er een enorme woede in ons op kwam, hoe kan een LID nou zeggen dat er niets mis is, terwijl hier een morsdode pony tussen de anderen ligt weg te rotten? Hoe kan een eigenaar, die zijn paard groene asperges ipv hooi voert ongestraft hiermee weg komen? 

Foto's 
* Let op, onderstaande foto's kunnen als schokkend worden ervaren
Foto dode pony 1

Foto dode pony 2

Er waren geen tekenen van euthanasie aanwezig, en bovendien, welke dierenarts euthaniseert een paard midden in een wei/half in een stalletje, tegen prikkeldraad aan gelegen waar andere paarden rondlopen, dan haal je zo’n dier toch uit de groep en dekt het af met een zeil totdat Rendac komt? Waar hij precies aan gestorven is…wie zal het zeggen? Hij was nog niet oud, maar wie weet wat hij naast de asperges nog meer allemaal van de pot mee moest eten. Zijn buik was logischerwijs opgezet, zat vol gas. Kan een paard sterven van de pijn?
1 ding is zeker: aan de goede verzorging had hij zijn dood niet te danken in elk geval.
Van een buurtbewoner hoorden we dat de eigenaar vanochtend in de wei was, en dus de dode pony gezien moet hebben. Desalniettemin was de dood van het dier niet genoeg redenen om hem uit de wei te slepen, of de anderen even apart te zetten. Of zou hij ze uit liefde samen hebben gelaten, zodat ze tenminste afscheid van elkaar konden nemen…. 

We hebben de politie gebeld omdat we aangifte wilden doen. We werden nog net niet met een luid “haha” uitgelachen. Toen we vertelden dat we al een tijdje met de LID bezig waren om verwaarloosde pony’s te helpen, kregen we de vraag wat onze “kwalificatie” was om te kunnen beoordelen dat deze pony’s verwaarloosd waren!! Pardon? We hadden het toch goed verstaan, zolang we geen dierenartsen waren konden we daar namelijk niet over oordelen, jarenlange paardenervaring of niet. We moesten maar weer naar de LID volgens de betreffende agent, en laten we daar nou net niet zo over te spreken zijn…..
Volgens meneer agent zou de LID wel contact met de politie opnemen indien dit nodig was. De agent bedankt voor zijn duidelijkheid en bedrukt, bedroeft en boos richting kantoor om de LID te bellen en te vragen wat volgens hen per vandaag de stand van zake was. 

We kregen te horen dat er bij de laatste controle geen strafbare feiten waren aangetroffen. Dat was het.
We hadden dus nieuws voor ze, toen we vermeldden dat dossier “hoefbevangen pony” nu definitief gesloten kon worden.
Gezien de hele voorgeschiedenis met de dierenbescherming en LID blijft het lastig om je niet af te vragen of de dood van deze lieve hoefbevangen pony nodig was geweest als er op een andere manier was ingegrepen. 

We vragen ons af welk paard of pony het volgende dodelijke slachtoffer wordt van onze bureaucratische maatschappij. Gaan de animal cops hier verandering in brengen? Laten we het met zijn allen hopen….misschien dat het gezegde “hoop doet leven” daadwerkelijk een keer waarheid zal worden voor een aantal dieren.

Rating
Opmerkingen
Door evalien vermeulen @ woensdag 13 juli 2011 0:02
het is niet de eerste keer dat het lid of aid faalt,ook bij de zwaar verwaarloosde dieren in roermond hebben ze gefaald,waar halen ze deze mensen met zogenaamde kennis vandaan?

Door Elianne @ woensdag 13 juli 2011 8:46
Dit ontgaat me echt! De situatie in deze blog is normaal...? En doen ze niks mee...? En dan is dit wel verwaarlozing??? http://www.horses.nl/videos/bekijken/6431
Die logica deel ik echter niet.
Heel zielig voor de dode pony! Hopen dat er nog iets gebeurd met de levende!

Door Kim @ woensdag 13 juli 2011 8:50
Wat vreselijk!!!
De wetten moeten zowiezo veel strenger worden zodat mensen die zoiets aanrichten ook flink gestraft kunnen worden.
Ik vraag me telkens met zoiets af: Wat is nou de lol van een dier hebben als je er niet voor wil of kunt zorgen zodat het dier een fijn bestaan heeft.
Het kijken naar zo'n hoop ellende is toch geen hobby???
Ik word hier zo moedeloos van.

Door mandy @ woensdag 13 juli 2011 9:45
Dit is echt vreselijk. Dit heb ik hier in mijn woonplaats ook mee gemaakt. Het paardje lag dood in de wei en was van een km afstand te ruiken! hier werd ook niks aan gedaan dit was een weide vol shetlanders. Allemaal zwaar verwaarloosd. En weet je wat er dan gezegt wordt. Ja sorry hier kunnen wij niks mee doen. De normen en waarden liggen in nederland heel anders! Nederland is geen land met een hart!

Door esmee @ woensdag 13 juli 2011 10:13
ik heb dit egt met verbazing zitten lezen dit ze dit kunnen doen!
en dan durven te zeggen dat je er ook nog verstand van hebt.
en wel je tijd steken in paarden die niet mishandelt worden?
@de link http://www.horses.nl/videos/bekijken/6431
egt belachelijk ik heb er gewoon geen woorden voor

Door marieke @ woensdag 13 juli 2011 10:31
Schandalig, een ander woord kan ik er niet voor bedenken...

Door jam.hansen @ woensdag 13 juli 2011 10:49
dat dit kan gebeuren,is ongelooflijk,en dat er niks aan gedaan kan worden,

Door Linda @ woensdag 13 juli 2011 10:57
Beste Lezers,

Wat nou geen verwaarloosde pony's dit is te bizar voor woorden!!! Er weg halen zeg ik eigenaar zal ze toch niet missen als je er zo mee omgaat. Ik vind het belachelijk dat dit in Nederland kan waarom hebben wij niet zoals in veel andere landen Animal Cops zou me er direct bij aanmelden. Hoop echt dat er wat aangedaan word dit kan echt niet. Ik zeg mensen van de AIVD,Pers wie dan ook breng dit onder de aandacht want dit is een terugkerend probleem.

Door Esterellah @ woensdag 13 juli 2011 11:03
Op foto twee is goed te zien dat het paard geleden heeft. De schraap plekken die het dier gemaakt heeft met z'n hoeven voordat het stierf, bewijst al op zich in hoeverre het dier pijn ervaarde. Of het hoefbevangenheid was, koliek had of misschien wel beide, dit had voorkomen of in ieder geval aangepakt kunnen worden.
In Amerika worden foto's zoals deze als bewijsmateriaal beschouwd en goed gelet op dit soort details (die overigens duidelijk zichtbaar zijn). Het doet me zeer dat Nederland en zelfs de Dierenbescherming en de LID zijn ogen daarvoor sluiten. "Het dier is nu toch al dood, dus kunnen we niets meer doen" is een onacceptabele opmerking! Hopelijk doet de dierenpolitie zijn werk beter.

Door Esterellah @ woensdag 13 juli 2011 11:07
"In Nederland zijn de mensen over het algemeen meer begaan met het lot van dieren dan in andere landen, maar ook in ons eigen land is er nog heel veel mis.

Ik vind het vreselijk dat dierenmishandeling vaak niet of te weinig wordt aangepakt en niet, of te weinig/te laag, bestraft wordt.
Nadat ik mij hier intensiever in ben gaan verdiepen, bleek mij dat dit vooral komt doordat in onze wetgeving nog steeds een dier als een ding wordt beschouwd. Dit kan zo niet langer!

EEN DIER IS EEN LEVEND WEZEN MET GEVOEL!"

Help Jamie Jane Bosman ook mee met haar actie voor dieren en teken de petitie. http://www.eendierisgeending.com/


Door saskia @ woensdag 13 juli 2011 11:20
ze zouden in nederland dezelfde straffen moeten hanteren als in de vs

Door Esther @ woensdag 13 juli 2011 11:25
Schandalig!! Zet deze eigenaar gewoon met naam en foto in de krant en op internet, zodat iedereen weet waartoe hij/zij is! Aanpakken die hap!

Door simone @ woensdag 13 juli 2011 11:28
Dit is zeker schandalig!!!!!
Die eigenaar zou gestraft moeten worden en goed ook!!!!!!!!!
Zo'n lief beesie, als ie goed verzorg was geweest had ie oud kunnen worden, maar dit???
VRESELIJK!!!!! SCHANDALIG!!!!

Door Greendycke @ woensdag 13 juli 2011 12:04
Dit verhaal is te afschuwelijk voor woorden en is helaas geen incident want dit komt allemaal veel vaker voor. Wanneer gaat er in dit land nou eindelijk iets gebeuren? Waar blijft die beloofde dierenpolitie? En waarom wordt de LID nooit op de vingers getikt vanwege nalatigheid? Want zo'n eigenaar is gek! Maar de LID heeft pressiemiddelen om dit aan te pakken, kan dit soort dieren in beslag nemen, maar doet helaas helemaal niets. Men kan in dit geval niet zeggen dat ze er geen weet van hadden. Rotlui!

Door Renate @ woensdag 13 juli 2011 12:04
Dierenbescherming Lid ? Wat doen die gasten op kantoor ? Had ze van dat bureau afgetrokken en met de neus bovenop de fijten gedrukt !
Plaats een adres en e-mail van Lid en de dierenbescherming daar , kunnen wij als wel dierenvrienden met ze allen hun eens vragen wat hun onder dieren mishandeling verstaan ! Dit is te gek voor woorden dat deze mensen notabene zich zogenaamd inzetten voor dierenleed hier niks mee doen !
Ben hels jammer dat ik die persoon niet weet te vinden ik had daar precies het zelfde mee gedaan , maanden lang mishandelen ! en asperges voeren totdat ze de neus uit groeien !!
grrrr

Door welmoed @ woensdag 13 juli 2011 12:14
Wat vreselijk
en dan zie ik dat andere filmpje van de paarden die in beslag zijn genomen, die er gewoon super uitzagen.
Slaat echt nergens op.
Moet zeker wat aan gedaan worden!!!

Door yvonne546 @ woensdag 13 juli 2011 12:41
geen worden voor.hoe kun ze zo doof en blind zijn.lid is er toch om in te grijp als er een melding kom.hoop dat ze nu dus wakker zijn daar.en dat de rest weg gehaalt word.wand wat ze dus te eeten krijgen is niet goed voor ze.brood mager zijn ze.en dat noemt zich een dieren vriend.de lid moet eens wat meer gaan luisteren na klachten.over verwaar lossing en zo.maar ze blijf liever achten hun pc zitten.ja ja niets aan de hand.nu me neus.nu ligt dat arme dier daar.en hoe veel pijn heeft het wel niet gehoud.zo ga je toch niet met een dier om.

Door sweetgirlloveya @ woensdag 13 juli 2011 13:00
dit is gewoon super erg, dat dit hier kan is echt niet te geloven. ze moeten echt de straven verhogen. deze mensen zijn echt geen dieren waard. ze zouden net zo behandel moeten worden zo als hun de dieren hebben behandelt!!!!

Door Danielle @ woensdag 13 juli 2011 14:06
Oh mijn god wat vreselijk is dit zeg!!! Arme arme ponies!! En wat gebeurt er nu met die andere twee? Die zien er ook slecht uit he! En dan dat ze naast die arme dode pony lopen. Zo ongelooflijk zielig!
Ik kan echt NIET begrijpen dat de LID en de politie hier zo over denken en zo idioot reageren!! Kan een ander tv programma hier niet wat mee? Ze zijn nu vollop bezig met animal cops hier in Nederland. God het blijkt wel weer dat het echt superhard nodig is!
Nee er is echt een dierenarts nodig om hier te zien dat er sprake is van zware verwaarlozing!! Dat kan iedere idioot nog zien!!
Schandalig dat er zo mee om wordt gegaan zeg hier in Nederland!!

Wat gebeurt er nu met de dode pony? Kan er niet geregeld worden dat een dierenarts ernaar komt kijken en dan vaststelt dat het dier en de anderen die daar staan erg verwaarloosd zijn?
Ik ben zelf dierenartsassistente, maar ik ben bang dat dat niet voldoende is..

Ik hoop echt dat er wat aan gedaan wordt, want dit kan echt NIET!!!

Door meriam @ woensdag 13 juli 2011 14:14
dit is te gek voor woorden,iedereen die met paarden werkt weet dat dit ondervoeding is daar hoef je geen expert voor te zijn,ze moeten hiet gaan doen zoals de RSPCA in engeland dan was dit niet gebeurt die gaan op telefoon af zeker als het paarden betreft dan had deze zak al in de gevangenis gezeten.hier weer typisch nederkand zolang het niet te dicht bij je eigen huis komt beoit het niet,ik ga al met paarden om zo lang ik me kan bedenken en dit doet pijn om te zien dat er zulke stomme mensen rond lopen,waarom denk je is er paard in nood of andere instellingen om aan te kloppen voor info of hulp.wil wel eens zien hoe de eigenaar leeft die zal wel iedere dag zijn bordje eten hebben en een dak boven zijn hoofd,zou hem graag eens mijn mening willen zeggen.

Door Joke @ woensdag 13 juli 2011 14:21
ONVOORSTELBAAR dat dit heden ten dage gebeurd en dat niemand zoals de politie er iets aan doet !!! IN EN IN TRIEST .

Door Annemieke @ woensdag 13 juli 2011 15:06
Vreselijk wreed tav deze dieren !!!En een schandalig "optreden" vd politie ed.Ik heb vaker gemerkt dat de poltie het weinig kan schelen wat er met dieren gebeurd.Ik hoop echt dat er toch een aangifte komt tegen de eigenaar ook.
Schaam jullie,hoge straffen vereist Den Haag !!

Door Marijke Dijkstra @ woensdag 13 juli 2011 15:30
Wat doet de dieren bescherming in deze kwestie?
Dit onder de aandacht brengen van de media.
Hoogtijd voor actie van de partij van de dieren.
In heel het land dierenpolitie.
Zodat aan deze wantoestanden eens wat word gedaan.
Aangifte doen.
Eigernaars voor het gerecht brengen dit mag niet ongestraft blijven.Door Hans @ woensdag 13 juli 2011 16:01
Deze mensen zou hetzelfde aangedaan moeten worden. In mijn ogen zouden zij geen dieren mogen houden. Diep en diep triest. Hoe verrot kan de wereld nog worden als hier niets tegen gedaan wordt!!!

Door stichting paard in nood @ woensdag 13 juli 2011 16:25
De dierenpoliitie agent die hier bij betrokken was (formeel volgens mij nog in opleiding), gaf te kennen dat de eigenaren wel het punt bereikt hadden waarop ze inzagen dat ze de dieren van de hand wilden doen. Vanochtend zag een overbuurvrouw de eigenaar foto's maken van de paarden, dus wie weet komen ze wel op een of andere site te staan. We hebben de agent en ook LID laten weten graag ons netwerk ter beschikking te stellen om een goed nieuw adres te vinden voor deze pony's maar liever nog zouden we zelf voor ze willen zorgen en ze opknappen. Helaas ontbreekt het ons aan financieën, we hebben niet dezelfde marketing machine achter ons staan als de dierenbescherming (waar dat geld dan ook heen moge gaan...).

Door Danielle @ woensdag 13 juli 2011 17:39
Het is verschrikkelijk voor woorden. Hoe kunnen ze? En dat is LID... ik heb al genoeg mee gemaakt met ze... maar dan met honden. Het is echt de tijd, dat daar eens flink wordt huisgehouden. Dat de wet ook aangepast gaat worden. Deze eigenaar heeft geen hart!

Door Inge @ woensdag 13 juli 2011 18:42
Dat zoiets als dit nog kan en mag gebeuren in en land als Nederland Vreselijk!
Dierenmishandeling!!!
Arme paarden, misschien dat nu die strond wel uit de ogen is van de mensen die dit hebben laten gebeuren en dat er wat aan wordt gedaan.

Door Jolijn Deuling @ woensdag 13 juli 2011 19:26
Echt vreselijk, ik snap niet hoe mensen hun dieren dit kunnen aandoen. Ze heeft duidelijk veel pijn gehad en het is al helemaal schandalig dat ze de andere pony's er nog laten staan ook. Ik krijg er de rillingen van en er sprongen me spontaan de tranen in mijn ogen.

Door Jolijn Deuling @ woensdag 13 juli 2011 19:41
Pas als het te laat is doen ze er pas wat aan... Is altijd zo.. Dit is gewoon de keiharde waarheid..

Door Jolanda Kaptein @ woensdag 13 juli 2011 22:07
Dit is nou echt te erg voor woorden, in wat voor een maatschappij wonen wij in godsnaam, wat doen al die achtelijke wuppies in die kamers in Den Haag, die maken zich duidelijk ook nergens druk over. Liever nog vandaag dan morgen Animal cops hier en gevangenis straffen voor dit soort dingen. Stelletje mietjes zitten hier in de regering. Is kijken als we hun op deze manier behandelen of ze dat ook nog zo leuk vinden, dit beest heeft moeten lijden, laten we hun ook eens lijden. Hier ga ik echt van koken, woedend wordt ik hiervan.

Door Sandy @ woensdag 13 juli 2011 22:19
Het is te schandalig voor woorden, deze eigenaar/eigenaresse moeten ze aan de hoogste boom opknopen!! Wie zo iets met een dier doet, heeft geen gevoel, walgelijk!!

Door Herman en Henk @ woensdag 13 juli 2011 23:17
Je had al een voorgevoel toen je er naar toe ging hè.
Volg je hart Petra, en als je geen tijd hebt bij het volgende geval, 06 nr heb je, wij nemen dan graag een kijkje, en filmpje's, foto's.
Maar deze pony had zo bij het politiebureau afgeleverd kunnen worden,samen met een nieuwsreporter, dat werkt vaak het beste.
Henk en Herman.

Door sandra @ donderdag 14 juli 2011 7:46
ik kook egt van woede en idd waar halen ze deze zogenaamde experts vandaan?????laat het liever aan de mensen over die het WEL wat kan schelen en proberen er wat aan t doen ....DIT is egt schandalig!!!!! OOOO zit me zo op te winden.

Door Lisette @ donderdag 14 juli 2011 10:17
Het is allemaal een geldkwestie wat betreft instanties; ik wil wel, maar ik kan niet en prioriteiten stellen is blijkbaar moeilijk. Het zou een oplossing kunnen zijn om controles door beëdigde vrijwilligers uit te laten voeren gewapend met videocamera en fotocamera, zodat dit dan als bewijsmateriaal kan worden aangevoerd, zodat de dieren snel al kunnen worden afgevoerd naar de opvang! Dan kunnen ze het budget in de opvang steken, zodat ze ook direkt geplaatst kunnen worden! Verder een verbod voor de eigenaar voor het houden van dieren (dit is iets voor de Dierenpartij)
Groet,
Lisette

Door veronique @ donderdag 14 juli 2011 10:27
dit is gewoonweg onmenselijk dat dit hier gebeurd.heb er geen woorden voor schandalig.dit is echt hart verscheurend en niemand doet er wat aan.schijnbaar mag het gewoon en waar zijn die instanties die zich normaal het lot van die pony,s aantrekken nergens te bekennen wat een ...volk.arme arme pony,s en die eigenaar ophangen.zo,n mensen mochten nooit meer een dier mogen houden maar helaas gebeurd het wel.en word er ook te weinig aan gedaan veel te weinig die wet moet veranderd worden.dit is echt iets voor de partij voor de dieren doe er wat aan.geen enkel dier verdiend dit

Door Batuhan @ donderdag 14 juli 2011 11:09
wat een hemelspaard zeg zo een paard nog nooit zo schoon en mooi gezien uit het ook maar niet uit het hard we love u paard en de mensen die willen mishandelen fuck op ga zelf dood beetje paarden mishandelen he.? als wij de mishandelaars hun eens mishandelen vinden ze het ook nie leuk

Door stichting paard in nood @ donderdag 14 juli 2011 14:57
De eigenaar heeft de paarden te koop staan....
Onbekend wat ze kosten.
Wordt vervolgd....

Door Renate @ donderdag 14 juli 2011 15:16
Ik snap hier werkelijk geen zak meer van !
De eigenaar mag de paarden verwaarlozen geen strafzaak niks en vervolgens zelf te koop aan bieden ? Wat is dit voor land ? Leefde pistolen Paultje nog maar die wist wel raad met dit soort zieke gasten ! Gek dat mensen het recht in eigen hand nemen ? NEE ! Kom op zet een foto van die kerel met adres op internet !!!

Door mariet kusters @ donderdag 14 juli 2011 15:21
ik kan me hier zo kwaad om maken ,onvoorstelbaar en wat de LID hier. niks tegen doet!!en ook de politie niet!!van deze mensen moesten ze hun eigen dieren(nee niet hun dieren ,die mensen hebben meestal geen dieren anders kon je dit toch niet verdragen)maar hun kinderen of familie zo behandelen.ophangen moesten ze zo n mensen die de dieren dit aandoen.ik moest dit niet zien,en ik zweer het jullie met mij hadden ze toch een vet probleem!!

Door Renate @ donderdag 14 juli 2011 15:27
En nog wat stuur een brief naar de Koningin ! Zij heeft ook hart voor dieren ! Laat dit landelijk bekend worden , ik had het onderste uit de kan gehaald ! het journaal de krant ALLES !
De gene van de dierenbescherming die gefaald hebben door deze melding meerder malen te negeren van Stichting paard in Nood , ook een strafzaak aan de kont smeren !
En niet zeggen ik wil wel maar ik kan niet ! Gewoon doen dan bereik je wat !

Door astrid bogaerts @ donderdag 14 juli 2011 18:34
raad vragen aan ALF....wat kan men doen? ik zou het niet weten, alleen de paarden zelf halen, inbreken en stelen dus...raad vragen aan "de paardenspeurder". Ik ben zeker dat je van fod ook geen hulp krijgt...een echt schande. Dieren worden hier niet geholpen

Door helga @ donderdag 14 juli 2011 19:33
Zielig zeg!!!
Rest in Peace!!!!LOVE!!!

Door Ludo @ vrijdag 15 juli 2011 0:10
Tjonge het is ongelofelijk wat sommige van jullie roepen! Erger dan de eigenaar van deze paarden...

Door Francisca @ vrijdag 15 juli 2011 18:48
Geen woorden voor,t ergste is nog dat dieren hun baas niet uitzoeken, wij kiezen voor een dier, onbegrijpelijk dat zoiets kan gebeuren. Veel te vaak onderschatten wij als mens de zorg voor een dier, je neemt een dier voor zijn hele leven en niet voor even. Ik hoop van harte dat de overige paarden een zeer goed tehuis kunnen krijgen.Een totse paarden bezitster.

Door Wendy Janssens @ zondag 17 juli 2011 12:42
Mensen jullie moeten naar de eigenaar gaan en daar het hele verhaal horen, niet alleen dit deel. Toevallig ken ik deze mensen en ze hebben er alles aan gedaan om het magere paard bij te voeren. Het is een oud paard dus dit gaat niet al te makkelijk. En de eigenaar heeft met de politie afgesproken dat ze het dode paard in de avond van 12 Juli naar voren zouden leggen en afdekken. Zodat de volgende ochtend de mensen het dode dier kwamen ophalen. Deze mensen gebben een hart voor dieren. Maar de dieren worden nu ergens anders gezet waardoor niemand ze meer ziet. En dat de problemen zich niet meer voordoen. De stichting paard in nood is ook fout geweest, er zou met de politie afgesproken zijn dat er geen foto's werden gepubliceerd. Deze stichting heeft het wel gedaan. Er zijn ook mensen van stichting paard in nood op de wei gegaan zonder toestemming. De eigenaar heeft de politie hierover gebeld. Dus mensen houdt je hart vast want deze zaak is nog niet afgelopen.

Door evalien @ zondag 17 juli 2011 12:56
als ze van de paarden hielden,hadden ze water en hooi,en geen asperges te vreten,en pijn stilling voor het hoefbevangen paard,sorry hoor,maar als ze geen verstand van paarden hebben waarom hebben ze er dan drie,dan waren ze wel beter verzorgd geweest

Door evalien @ zondag 17 juli 2011 12:56
als ze van de paarden hielden,hadden ze water en hooi,en geen asperges te vreten,en pijn stilling voor het hoefbevangen paard,sorry hoor,maar als ze geen verstand van paarden hebben waarom hebben ze er dan drie,dan waren ze wel beter verzorgd geweest

Door Wendy Janssens @ zondag 17 juli 2011 16:08
De dierenarts is langs geweest en hebben deze mensen pijnstillers gegeven voor de hoefbevangen pony. De eigenaren hebben de hoeven 2 a 3 x per dag gekoeld en hebben de zakjes pijnstillers opgemaakt. De ponies hebben geen asperges gekregen van deze mensen. Maar ook de mensen in de omgeving hebben de paarden gevoerd, deze mensen zijn in de wei geweest en hebben waarschijnlijk de asperges daar neer gelegd. Bij de dode hoefbevangen pony is geconstateerd dat het dier aan een natuurlijke dood gestorven.

Door stichting paard in nood @ zondag 17 juli 2011 20:03
ten eerste: wie klimt er over diverse prikkeldraadomheiningen om de pony asperges te voeren?
Ten tweede: ja inderdaad is de stichting burgerlijk ongehoorzaam geweest omdat ze zich zelf van alle telefoontjes van hopeloze mensen die eerder de lid hadden gebeld op de hoogte wilde stellen of het daadwerkelijk zo erg was als men riep.
Ten derde was deze blog al gestart inclusief filmpjes toen de pony nog leefde en dus de politie nog helemaal niet in beeld was.
Ten vierde: als er niets mis was waarom is het dan zo erg dat de fotos geplaatst worden.
Ten vijfde; natuurlijke dood? Ik denk dat alle lezers graag het sectierapport hier op de blog zouden terug willen lezen dus uitnodiging aan de eigenaar om dit te doen.
Ten zesde: dit is niet de eerste keer dat de eigenaar met de LID in contact was. Medicijnen? Geloof ik ook nog, maar pas NADAT de LID was langs geweest. Dit had voorkomen kunnen worden.
Moeten we nog doorgaan?

Door stichting paard in nood @ zondag 17 juli 2011 21:22
ten eerste: wie klimt er over diverse prikkeldraadomheiningen om de pony asperges te voeren?
Ten tweede: ja inderdaad is de stichting burgerlijk ongehoorzaam geweest omdat ze zich zelf van alle telefoontjes van hopeloze mensen die eerder de lid hadden gebeld op de hoogte wilde stellen of het daadwerkelijk zo erg was als men riep.
Ten derde was deze blog al gestart inclusief filmpjes toen de pony nog leefde en dus de politie nog helemaal niet in beeld was.
Ten vierde: als er niets mis was waarom is het dan zo erg dat de fotos geplaatst worden.
Ten vijfde; natuurlijke dood? Ik denk dat alle lezers graag het sectierapport hier op de blog zouden terug willen lezen dus uitnodiging aan de eigenaar om dit te doen.
Ten zesde: dit is niet de eerste keer dat de eigenaar met de LID in contact was. Medicijnen? Geloof ik ook nog, maar pas NADAT de LID was langs geweest. Dit had voorkomen kunnen worden.
Moeten we nog doorgaan?

Door stichting paard in nood @ maandag 18 juli 2011 0:46
@wendy: als de eigenaren zo'n groot hart voor dieren hadden:
* waarom omwikkelen ze dan de hele stal met prikkeldraad zodat ze zich niet kunnen schuren en het van ellende in elkaar valt? Iedereen weet hoe gevaarlijk prikkeldraad is en dit stak ook nog aan alle kanten uit (zie filmpje)
* waarom heeft bij 3 x per dag controle de hoefbevangen pony dan geen sprietje hooi, noch iets anders eetbaars?
* waarom stopt zo'n eigenaar met zo'n groot hart zo'n hoefbevangen pony weg tussen bouwmaterialen waar het niet eens kan schuilen voor hagel en hitte en waar overal de spijkers uitsteken en een kruiwagen waar hij zich aan verwonden?
* waarom is er dan niet altijd water?
* Waarom laat je dan een hoefbevangen pony weken zo rond lopen, met helse pijnen?
* waarom laat je dan als de LID op woensdag komt EN de dierenarts ook pas de hoefsmid in het weekend komen? Waarom nog dagen onnodig laten lijden (ja pijnstillers of niet: des te eerder die hoeven bekapt werden des te sneller kan met de genezing begonnen worden.
* Waarom zijn we dan tijdens al die keren dat WIJ hebben gecontroleerd in de wei geen eigenaar tegen gekomen die voerde, water gaf, hoeven koelde (waarmee werden die eigenlijk gekoeld, met dat kleine beetje water wat er voor te drinken was?)
Afijn weer de vraag...moeten we nog verder gaan...?


De eigenaar zal best een groot hart hebben, geloof ik best, maar niet voor paarden.

Door suus @ zondag 24 juli 2011 17:27
eigelijk zouden we deze gekken net zo moeten behandelen als ze bij verwaarloosde paarden doen en ze dan ook gewoon moeten laten weg rotten kijken hoe hun zich voelen ik vind dit echt schandalig een dier hoeft niet te lijden en zeker niet als er nog wat aan gedaan kan worden..
zo zie je maar je hebt mensen met paarden en de echte paarden mensen!!!!!!!

Door calijn @ zaterdag 17 september 2011 9:23
zijn die dieren al in beslag genomen?

Door miley @ zaterdag 11 februari 2012 16:08
dat vind ik egt te ver dat is wel een paard!!!!!
edel en lief!!!!!!!
stome mensen ze hebben geen hart voor dieren!!
snik snik

Door henk @ zondag 8 juli 2012 16:20
of je belt heku vervoer die haalt ze gelijk op www.hekuvervoer.nl

Door meintsje @ zaterdag 1 december 2012 13:40
ik vind het erg voor de eigenaren maar als hun de pony beter hadden verzorgd hadden ze nu waarscheijnlijk nog een pony gehad!
en als je een paar dagen geen tijd voor die ARME beesten hebt NEEM ZE DAN OOK NIET!!!!! ik vind het heel erg voor de pony's dat ze verwaarloosd worden >>>>!!!!!!!! ik wens jullie heel erg veel succes arme beesten

slecht van die mensen dat ze zo met hun beesten omgaan !!!
sorry oor maar ik kan daar niet tegen !! al helemaal niet omdat ik zelf ook een pony hebt maar da nog ik vind het heel erg !!

met boze groeten aan de eigenaren van die ARME beesten

Klik hier om commentaar te plaatsen
 
 
 
Word nu lid       
 
   

Collectieve 
ongevallenverzekering

Deskundig en
onafhankelijk advies

Aankoopbegeleiding
Ledenkorting
Contracten downloaden
Belangenbehartiging leden
Actuele informatievoorziening
Welkomstcadeau: 3 gratis exemplaren Bit

Voor slechts € 25 per jaar!

   
 
 
Contact webmaster | Sitemap | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacy | Powered by Stal XL