KennisbankDiensten Forum en FunLedenkortingDe vereniging
  Zoek  Lid worden?  
 
 
 
Foto's trainingsweek Thailand       
 
 
Search Tags 
 
Volg ons ook op:

  Volg ons op facebook   Volg ons op twitter!                    

 
Laatste blogs       
 
   
 
Geef een hoefijzer kado!
 
 
Blogs      Afdrukken   
 
 

Items | Categorieen | Zoeken

donderdag 20 oktober 2011
Trainingsweek in Thailand
Door auteur @ 15:33 :: 2128 keer bekeken :: 0 Opmerkingen ::
 
Thailand 10-10-2011

Beste lezer,

Hierbij ons verhaal over het verblijf in Thailand op uitnodiging van fam. Pantapa

Even voorstellen:

Kim van der Velden, 31 jaar oud, getrouwd met Koen van der Velden 33 jaar oud.

Kim rijdt al sinds jaren bij Dressuur-en africhtingsstal Frenk Jespers, waar ze in eerste instantie alleen voor de les bij Frenk kwam is ze de laatste 12 jaar een vaste verschijning op stal.
Naarmate de tijd verstreek, ging het rijden steeds beter, mede door toedoen van de professionele lessen van dressuurbekendheid Frenk Jespers, maar ook door de vastberadenheid en het doorzettingsvermogen van Kim.
Kim rijdt sinds geruime tijd de goedgekeurde dekhengst Adamo (Sandreo x Pion)
Ook Rijdt Kim voor Frenk het paard Triple X v. Voltaire dit is een van de paarden van Pak Pantapa en hierbij begint dan ook het verhaal welke Kim en Koen bracht naar het mooie Thailand.

Pak Pantapa is sinds enige tijd opgenomen in het Thaise dressuurteam dit nadat Pak met het bij Frenk aangekochte paard Tayutin v. D-Day het nationale kampioenschap van Thailand won en zich hierdoor plaatste voor het team en voor de in Indonesië gehouden Sea Games www.seag2011.com.
Dittagorn (Tom) Pantapa is de man van Pak en is de eigenaar van het in Chiang Mai gelegen Laddaland Equestrian club, hier trainen ze de paarden, geven ze les en organiseren ze wedstrijden.
Dittagorn is een gerenommeerd parcoursbouwer en FEI jurylid. Daarnaast is Dittagorn ook bekend met de Olympische spelen, in 2008 was hij chef stuart in Beijing voor alle disciplines. Dittagorn ‘s doel is het zorgen voor een betere kwaliteit van ruiters en paarden binnen de hippische wereld in Azië.
Dittagorn en Pak reizen regelmatig af naar Nederland om te kunnen trainen en tijdens een van deze trainingen werd Kim gevraagd voor een trainingsweek in Thailand.

Wij Kim en Koen van der Velden zijn in de week van 10 t/m 16 oktober 2011 op uitnodiging van Dittagorn en Pak Pantapa naar Thailand voor de trainingsweek.

Maandagmiddag 14:00 uur vertrok het vliegtuig vanuit Schiphol met als eindbestemming Bangkok, op dinsdagmorgen 06:00 uur plaatselijke tijd landde het vliegtuig op Bangkok airport. Redelijk vermoeid van de lange reis (11 uur) kwamen we aan bij de douane waar we ook nog eens een uur moesten wachten. Nadat we de douane gepasseerd waren en de koffers hadden opgehaald zagen we aan het eind van de ontvangsthal Pak al enthousiast staan zwaaien. Samen met Pak liepen we naar de auto waar Dittagorn klaarstond om ons mee te nemen naar ons verblijf in Pattaya bij de Horseshoe point.

Nadat we onze koffers naar het hotel hadden gebracht, zijn we met zijn vieren naar de nabij gelegen Thai Polo club gegaan waar de paarden in quarantaine staan voor de aankomende Sea Games .
De Thai polo club bleek een immens complex te zijn, gelegen in een bosrijke omgeving aangrenzend aan een berggebied. Het conplex bestaat ui onder andere springpistes, dressuurbanen, polovelden een eventingbaan, overdekte stallen en verblijven voor de ruiters en grooms.

Nadat we de paarden en de ruiters in de quarantaine stallen ontmoet hadden, zijn we gezellig gaan eten in het clubhuis van de Thai polo club. Hier hebben we voor het eerst kennis gemaakt met de Thaise keuken en dat was een zeer aangename verassing!
Hierna zijn we terug gegaan naar de stallen waar Tayutin door de groom (Pin) opgezadeld werd. Elk paard heeft een eigen groom en groom zijn in Thailand houdt in dat je 24 uur per dag beschikbaar bent voor het paard en zijn ruiter. De grooms slapen op steenworpafstand van de paarden en nemen hun taak uitermate serieus en professioneel! Samen met Pak hebben we de eerste training rustig aan gedaan. Kim heeft gekeken naar de combinatie en samen met Dittagorn en Pak hebben ze een plan voor de rest van de week gemaakt. Nadat Tayutin terug op stal was gezet hebben we in het hotel een kleine rustpauze genomen, even lekker douchen en omkleden om daarna weer te kunnen genieten van de culinaire hoogstandjes die Thailand te bieden heeft.

Volgens afspraak zaten we de volgende dag om 07:00 uur in de ochtend weer aan het ontbijt, uitgerust en wel!Daarna gingen we richting de Thai polo club voor de training met Tayutin. Kim heeft deze dag Tayutin eerst zelf gereden, dit om het gevoel te kunnen bevestigen van wat ze gister had gezien en besproken met Pak.
We hebben de paarden gedurende de week zowel in de ochtend als in de late middag gereden, ochtend een volwaardige training en einde middag lekker loswerken, maar wel altijd actief en correct.

Tayutin is een ongecompliceerd paard, beweegt zich gemakkelijk in alle 3 de gangen en heeft zich heel de week erg werkwillig opgesteld. Het is een paard wat je nooit in de steek zal laten en heel eerlijk is in de omgang. Tayutin loopt Prix St. George en is een zeer imponerende en vooral een mooie schimmel om te zien.
Daarnaast was er nog een ruiter aanwezig die graag wat hulp wilde met zijn paard.
De ruiter genaamd Moon, dit was net als alle ruiters/amazones, een zeer gedreven en leergierige jongen. Hij had Kim en Pak met Tayutin bezig gezien en had gevraagd of Kim ook eens met hem wilde meekijken, dit heeft Kim dan ook gedaan.
Na de eerste dag gekeken te hebben is Kim er de volgende dag zelf op gegaan, dit bleek een aangename verassing te zijn, Michelangelo, roepnaam ‘Miky’, is een zeer stoere grote imponerende Deens gefokte vosruin. Miky was ook een paard met 3 zeer goede gangen, ontzettend werkwillig en sensibel. Ook deze ruin loopt Prix St. George.
Kim heeft Miky ongeveer een uur gereden. Tijdens dit uur heeft Kim al rijdende door een headset aanwijzingen en uitleg gegeven op de kleine problemen welke Moon had neergelegd. Moon vertelde achteraf dat hij zijn paard nog nooit zo had zien lopen en was Kim erg dankbaar voor haar hulp en om deze dank te uiten heeft Moon ons die middag getrakteerd op een heerlijke maaltijd bij Koen zijn favoriete restaurant Mr. John’s.

Kim haar conclusie betreffende de 2 paarden Tayutin en Michelangelo is dat beide paarden een grote aanwinst zijn voor het Thaise team. Beide paarden hebben veel kwaliteit en potentie, net als de ruiters/amazones, welke met de juiste coaching ook zullen uitgroeien tot nog betere ruiters

Ook hebben we deze week kennis gemaakt met Paul Weyer, de trainer van de springpaarden die naar de SEA-games gaan. Hij was ook deze week in Pattaya om met de springruiters/amazones te trainen.
We hebben we de grote sponsor ontmoet, die het mogelijk maakt dat alle dressuur-, spring- en eventingpaarden en ruiters en amazones naar de SEA-games kunnen.

Verder hebben wij met Dittagorn en Pak deze week in de vrije middagen en avonden verschillende delen van Pattaya bezocht. Zo zijn we naar een olifantenopvang geweest waar we de nodige uitleg gehad hebben over deze machtige, maar erg zachtaardige dieren. Hier is Koen in de nek van de olifant het park doorgereden, misschien is de volgende stap wel een paard…? Ook zijn we in een krokodillenfarm geweest waar het nodige aan shows te zien was en nog veel meer van de prachtige flora en fauna die dit land te bieden heeft. Verder is er natuurlijk geshopt en veel gegeten. Voor Kim niet het hoogtepunt, maar voor Koen misschien wel.

Al met al is het een geweldige week geweest, waarin we heel veel geleerd hebben van de gang van zaken in Thailand. Wij willen Dittagorn en Pak bedanken voor hun meer dan ruime gastvrijheid en de kans om te kunnen proeven van de cultuur van hun mooie land, wordt vervolgd……


Rating
Opmerkingen
Er is op dit moment nog geen commentaar. Wees de eerste die iets plaatst!
Klik hier om commentaar te plaatsen
 
 
 
Word nu lid       
 
   

Collectieve 
ongevallenverzekering

Deskundig en
onafhankelijk advies

Aankoopbegeleiding
Ledenkorting
Contracten downloaden
Belangenbehartiging leden
Actuele informatievoorziening
Welkomstcadeau: 3 gratis exemplaren Bit

Voor slechts € 25 per jaar!

   
 
 
Contact webmaster | Sitemap | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacy | Powered by Stal XL