KennisbankDiensten Forum en FunLedenkortingDe vereniging
  Zoek  Lid worden?  
 
Volg ons ook op:

  Volg ons op facebook   Volg ons op twitter!                    

 
Word nu lid       
 
   

Collectieve 
ongevallenverzekering

Deskundig en
onafhankelijk advies

Aankoopbegeleiding
Ledenkorting
Contracten downloaden
Belangenbehartiging leden
Actuele informatievoorziening
Welkomstcadeau: 3 gratis exemplaren Bit

Voor slechts € 25 per jaar!

   
 
 
Nieuws      Afdrukken   
 
 

Items | Categorieen | Zoeken

Ruiterpaden voor Zuid-Holland
Door Vereniging Eigen Paard op vrijdag 12 december 2008 - 2017 x bekeken - 0 Reacties
Er is een goede kans dat langs de Oude Maas ruiter- en menpaden worden aangelegd. Daarmee zou een oude wens van paardenliefhebbers in de regio in vervulling gaan.

Het ideaal om ruiterpaden aan te leggen is nieuw leven ingeblazen door hobbyboer Rob van Egmond. Van Egmond is sinds kort voorzitter van het Platform Paardensport IJsselmonde. Het platform heeft al eerder geprobeerd om ruiterpaden gerealiseerd te krijgen. "Dat leidde tot jarenlang praten, zodat bij iedereen de moed in de schoenen zakte", zegt Van Egmond. 

Alleen in Ridderkerk zijn enkele ruiterpaden, in de rest van het gebied moeten de ruiters en menners de openbare weg op. Rijden op het fietspad mag niet. "Het is nu levensgevaarlijk", zegt Monique Smits, lid van het platform. Het recreatiegebied langs de Oude Maas is voor de paarden ook verboden terrein. Hier en daar worden de dieren toch gedoogd, maar dat hangt af van de beheerder. 

Op initiatief van het platform hebben alle betrokken partijen rond de tafelgezeten. Naast het platform waren dat onder meer manege De Hoge Devel (400 paarden), Groenservice Zuid-Holland, de provincie Zuid-Holland (voor het nieuwe recreatiegebied Buytenland) en het waterschap. Afgesproken is dat Groenservice Zuid-Holland onderzoekt of er voldoende belangstelling is voor de paden. 

Rob van Egmond heeft de indruk dat geld geen probleem is, omdat er budget beschikbaar is voor het Develbos en het Buytenland. Hij wil met het platform de komende weken de routes uitwerken. Het gaat dan om 64 kilometer: een pad langs de Oude Maas en aftakkingen naar de belangrijkste concentraties van paarden. Elke tien kilometer zou er een picknickplaats moeten komen. Van Egmond hoopt dat de aanleg in het voorjaar kan starten. 

Het Platform Paardensport IJsselmonde werd in 2004 opgericht met als doel het realiseren van ruiter- en menpaden op het eiland IJsselmonde. Met deze paden kunnen ruiters en menners op een verantwoorde wijze hun sport bedrijven. Het platform wil ook opkomen voor andere belangen van de paardenliefhebbers op het eiland.
Reageer
Er is op dit moment nog geen commentaar. Wees de eerste die iets plaatst!
Je moet ingelogd zijn om commentaar te posten. Je kunt hier inloggen
 
 
 
 
Contact webmaster | Sitemap | Disclaimer | Algemene voorwaarden | Privacy | Powered by Stal XL